Catering na szkolenia – co warto wiedzieć?

Podczas organizacji najróżniejszych wykładów oraz warsztatów należy zadbać o wiele rzeczy. Trzeba zapewnić odpowiednią salę, materiały dydaktyczne oraz profesjonalnych prowadzących zajęcia. Każda firma szkoleniowa wie też dobrze, jak ważny podczas szkolenia jest catering.

Stare przysłowie mówi, ze „jak Polak głodny, to zły”. Tyczy się ono nie tylko naszego narodu i oczywiście dotyczy także nauki. Jeśli kursanci na organizowanym szkoleniu nie dostaną odpowiedniego wyżywania, nie będą koncentrować się w pełni na nauce. Catering jest w tym przypadku idealnym rozwiązaniem, w końcu ciężko na własna rękę przygotowywać zaplecze gastronomiczne. W większych miastach, lub miejscach gdzie jest dużo firm, mamy uproszczone zadanie.

Przykładowo każda restauracje bez problemu przygotuje dla nas odpowiednie posiłki w ramach cateringu. Takie zlecenia realizują one bardzo często z uwagi na zapotrzebowanie w tym rejonie. Przykładem takiej restauracji jest Krakowska restauracja „Pod Baranem”. W przypadku całodniowych szkoleń, catering musi być szczególnie dobrze przygotowany. Powinien składać się z kliku przerw kawowych, trwających około 15 minut. W ich trakcie, oprócz kawy, herbaty oraz wody mineralnej powinniśmy podać słodkie rzeczy, oraz kanapki lub proste sałatki. Nie powinny to być wyszukane i skomplikowane potrawy, gdyż przerwa w szkoleniu będzie dość krótka i spożywane będą najczęściej na stojąco.

Oprócz tego powinniśmy zorganizować jedną dłuższą przerwę obiadową. Restauracje organizujące catering Katowice mogą do nas przywieść gotowe dania w specjalnych termosach, dzięki czemu możemy je podać ciepłe. Dlatego warto zamówić usługę na określona z góry godzinę. Harmonogram szkolenia powinien być ustalony w miarę dokładnie, dzięki temu dania nie wystygną.